Тернопільська обласна рада ініціює заборону продаж алкоголю на шляху паломників під час Всеукраїнської молодіжної прощі до Зарваниці яка відбудеться 16-17 липня. Як повідомляє кореспондент УНІАН, у прийнятому сьогодні рішенні районним та селищним радам Бережанського, Козівського, Зборівського, Підволочиського, Теребовлянського та Тернопільського районів, через які ітимуть прочани, рекомендовано внести на розгляд сесій місцевих рад питання про заборону продажу алкоголю в роздрібній мережі на час прощі.
Планується, що заборона на продаж алкоголю діятиме з 15 по 17 липня.
Рішення депутати прийняли після того, як з відповідним проханням до представників влади звернувся єпископ Тернопільсько-Зборівської єпархії Української греко-католицької церкви Василь СЕМЕНЮК. Він зазанчив, що сільська рада Зарваниці прийняла рішення про мораторій на продаж алкоголю в самому селі, відтак закликав прийняти аналогічні рішення і в тих наседленихз пунктах, крізь які ітимуть прочани.
За попередніми підрахунками цього року до Зарваниці прибудуть близько 150 тис. молодих осіб. Також на прощу мають намір приїхати глава УГКЦ Блаженніший Святослав ШЕВЧУК та кардинал з Іспанії.
Довідка УНІАН. Марійський духовний центр у Зарваниці входить до двадцятки Марійських центрів світу. Щороку на Всеукраїнські прощі сюди приходить до 100 тис. паломників.