У Тернополі з нового навчального року розпочне діяти християнська школа-колегіум. Як повідомила під час прес-конференції начальник міського управління освіти Ольга ПОХИЛЯК, християнський навчально-виховний комплекс 1-3 ступеня школа-колегіум вирішено створити на базі ЗОШ №12.
«Це питання уже погоджено з батьками, вчительським колективом та учнями. 23 учні, які вчилися на базі церкви у колегіумі, будуть вчитися у цій школі. Директор колегіуму стане заступником директора ЗОШ №12», – розповіла О. ПОХИЛЯК.
За її даними, у християнській школі-колегіумі будуть додаткові спецкурси, факультативи та гуртки християнського спрямування, окрім цього з 1 по 11 клас тут вивчатиметься предмет «Християнська етика».
«Християнське спрямування навчального закладу – це насамперед виховання доброти, людяності, моральності, поваги до старших. Жодна мова про якісь конкретні конфесії не йде, жодного конкретного конфесійного спрямування не буде», – запевнила О. ПОХИЛЯК.
Вона додала, що у Тернополі також заплановано створити і дошкільний християнський заклад, а в школах міста запровадити спецкурси християнсько