У середу, 25 травня 2011 року, на площі Святого Петра у Ватикані з уст Святішого Отця Венедикта XVI знову пролунало вітання українською мовою. Цього разу воно було звернене до представників України, що брали участь у 53-му Міжнародному військовому паломництві до Люрда.

Про це повідомляє сайт УГКЦ з посиланням на Радіо Ватикану.

Папа сказав: «Щиро вітаю українських військовиків, що брали участь у військовому паломництві до Люрда. Дорогі друзі, підбадьорені цією духовною зупинкою біля стіп Пречистої Діви, повертайтеся на свою Батьківщину з бажанням ще великодушніше свідчити Христа та Його Євангеліє. Від щирого серця благословляю вас і ваші родини. Христос воскрес!»

Відео дня

Цьогорічне паломництво військових до Марійського санктуарію в Люрді тривало від 20 до 23 травня. На чолі з Владикою Михайлом (Колтуном), керівником Департаменту Патріаршої курії у справах душпастирства силових структур України, у паломництві до Люрда вперше беруть участь представники Пенітенціарної служби України. Крім них, подорожують представники Міністерства оборони України, представники внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України, Державної прикордонної служби, курсанти Львівської академії сухопутних військ Збройних сил України, представники Департаменту Патріаршої курії у справах душпастирства силових структур України, - загалом 69 осіб. Вже стало традицією, що після його завершення українська делегація відвідує Рим та бере участь в загальній аудієнції зі Святішим Отцем.