Під час перебування глави Української Греко-Католицької Церкви (УГКЦ) Патріарха Святослава в Дрогобичі, відбулася його зустріч з журналістами, семінаристами та духовенством, повідомляє РІСУ. Одне з численних запитань журналістів стосувався майбутнього УГКЦ. На запитання, яким бачить глава УГКЦ майбутнє цієї Церкви через 10 років в його внутрішньому, зовнішньому, територіальному розвитку, Патріарх Святослав відповів:

"Синод наших владик створив команду № 2. Ставили за мету розробити бачення, якою ж повинна бути наша Церква через 10 років, до 2020 року. Накреслили 10 таких пріоритетів того, що хотіли б за 10 років зробити. Слідом починає працювати команда № 3, яка повинна розробити певні механізми втілення ідей у життя. Основними були питання молоді, євангелізації, інкультурації, питання про розвиток структур нашої Церкви, питання мови в Літургії. Можливо, для України питання мови є не настільки актуальним, але коли мова йде про інші країни, то це дуже болюче питання. У 2020 році я хотів би бачити нашу Церкву як єдиний організм, який існує в усьому світі, говорить різними мовами, проголошує Євангеліє в різних країнах, але є єдиною Церквою східної традиції. Тому, користуючись нагодою, що тут присутні семінаристи, хотів би закликати братів дуже серйозно думати про місіонерське служіння ".

Глава УГКЦ також акцентував увагу на важливості надання духовної опіки всім греко-католикам, розсіяним по світу: "Нашим завданням є йти за ними там, де вони є. Наші люди потребують пастирів. У 2020 році, можливо, ми отримаємо єпархії, митрополії та в Африці, і на Далекому Сході, і в тих країнах, де є наші люди, про яких ми й не знаємо, але вони потребують духовної опіки, хочуть мати священика і хочуть знати, що священик з Україною реально про них піклується і йому вони потрібні ".

Відео дня