На Тернопільщину з Ватикану привезли мощі св. Івана Христителя. Як повідомили кореспонденту УНІАН в прес-службі Бучацькій єпархії Української греко-католицької церкви, сьогодні відбулася урочиста передача мощів храму Різдва Божої Матері (1867 року) у відпустовому селі Улашківці Чортківського району. З цієї нагоди було відслужено Архиєрейську божественну літургію, яку очолив представник Ватикану, канонік Папської Базиліки Святої Марії в Римі владика Іриней.
Під час літургії було надано привілей Ласки повного папського відпусту.
Довідка УНІАН. У селі окрім храму Різдва Божої Матері діє Василіянський монастир св. Івана Хрестителя, в якому знаходяться дві чудотворні ікони: Пресвятої Богородиці та Івана Хрестителя.
Окрім цього, зберігся кам’яний хрест, поставлений у 1865 році ігуменом Ігнатієм Нагурським на тому місці, де колись у скелі біля монастиря стояла фігура св. Івана Хрестителя, з-під якої било джерело.
Прочани, які приходять на прощі в Улашківці вірять, що джерельна вода, яка досі витікає поблизу хреста, має цілющі властивості, зокрема допомагає при хворобах очей. Під час відпустів до джерела завжди стоїть велика черга людей.