На Тернопільщину привезли копію Туринської плащаниці. Як повідомляє офіційний сайт міста Копичинці Густинського району, виставили плащаницю у місцевому костелі Успення Діви Марії. З цієї нагоди храм відчинений цілодобово, аби усі бажаючі змогли прикластися до плащаниці та молитися біля неї. Окрім цього з нагоди прибуття Туринської плащаниці у костелі постійно відбуваються богослужіння, реколекції та сповідання, окремі Хресні дороги для дітей та дорослих.
Як уже повідомляв УНІАН, у 2007 році одна з копій плащаниці перебувала у Тернополі, тоді прийшло приклонитися до неї тисячі мирян.
Довідка УНІАН. Загалом у світі є 6 повнорозмірних копій плащаниці. Оригінал знаходиться у місті Турині і виставляється для загального відвідування дуже рідко.
Перші точні письмові згадки про Туринську плащаницю датуються XIV століттям, коли лицар Ґефрò де Шарнì (Geoffroy de Charny) помістив Полотно з відбитком лику Ісуса Христа у заснованій ним церкві у 1353 році в своїй феодальній власності Лірі у Франції. У першій половині XV ст., в зв’язку з розпалом Сторічної війни, Маргарита де Шарнì (Marguerite de Charny) забрала Плащаницю з церкви у Лірі (1418) і взяла її з собою у скитання по Європі.
У 1453 році вона знайшла пристанище у герцогів Савойї. Починаючи з 1471 року, Амадей ІХ, син Людовика, почав прикрашати та розбудовувати каплицю замку в Шамбері, столиці герцогства, передбачаючи майбутнє розташування Плащаниці саме там.
4 грудня 1532 пожежа зруйнувала Святу каплицю і частково пошкодила саму Плащаницю, яка була відреставрована місцевими Монахинями Кларисами у 1534.
У 1578 році Плащаницю перевезли до Турину, що належав тоді Савойї. З того часу реліквія залишається у цьому місті.
Плащаницю періодично виставляють на почитання та моління вірних. Такі виставлення розпочалися у 1578 році, коли вона вперше була вийнята з футляру для її почитання Архиєпископом Мілану святим Карлом Борромео.
Плащаницю вставляли на почитання вірних у 1898, 1931, 1933, 1969, 1973, 1978, 1998, 2000та 2010 роках, які були присвячені певним визначним ювілеям та святкуванням Церкви.
На даний момент Плащаниця зберігається під постійним комп’ютерним контролем тиску, температури і вологості, у розгорненому вигляді в коробці з прозорого броньованого скла вагою 1,1 т, наповненій інертним газом та схованій від прямого сонячного проміння. Плащаниця розташувана у лівій каплиці Туринської катедри, але є закритою для відвідувачів і прочан.