Єпископ Анжера Еммануель Дельмас оголосив про чудо зцілення людини в католицькому Лурдському святилищі Діви Марії. Як повідомляє aciprensa, Серж Франсуа, ліва нога якого практично втратила рухливість, отримав зцілення під час паломництва до Лурдського образу Богородиці 13 квітня 2002

56-річний Серж Франсуа втратив здатність рухати лівою ногою через грижу міжхребцевого диска, що з`явилася внаслідок ускладнень після 2 операцій.

Єпископ Дельмас повідомив, що зцілення відбулося після того, як Франсуа «помолився перед знаменитим Лурдським гротом і попрямував до джерел, щоб попити святої води й умитися».

Відео дня

У 2003 р. Серж повернувся до Лурду і розповів про зцілення. Тоді ж міський медичний комітет, що складається з 20 докторів, почав дослідження випадку.

Нещодавно комітет підтвердив «несподіване зцілення, яке не є наслідком будь-якої терапії і яке можна спостерігати і в даний час, тобто 8 років потому».

Після зцілення Серж Франсуа здійснив паломництво до Сантьяго-де-Компостела, пройшовши пішки 1570 км, щоб подякувати Богові за диво.

Католицька Церква стверджує, що 11 лютого 1858 у французькому місті Лурд хворій дівчинці Марії-Бернарді Субіру явилася «благородна Пані», яка потім представилася як «Непорочне Зачаття» (догмат про непорочне зачаття Діви Марії був проголошений Папою Пієм IX чотирма роками раніше) . За свідченням дівчинки, з лютого по липень 1858 вона 18 разів бачила Богородицю. Трохи пізніше над печерою Массабьєль був побудований храм в неоготичному стилі.

В даний час в Лурд щорічно приїжджає близько 5 млн. паломників. Католицька Церква офіційно визнала всього 68 зцілень, що відбулися в Лурді.