Українська греко-католицька церква вестиме конструктивний діалог і співпрацюватиме з усіма православними церквами України.

Про це заявив глава УКГЦ Святослав ШЕВЧУК сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

“Наш спосіб спілкування з іншими християнськими церквами в Україні буде рухатися у напрямку до конструктивного діалогу і співпраці”, - наголосив він.

Відео дня

За словами Блаженнішого Святослава, “дуже важливо, щоб внутрішня єдність нашої церкви розбудовувалася, бо цим ми теж можемо й нашу Україну збагатити”. “Ця єдність є відкритою до інших церков київської традиції”, - сказав глава УГКЦ.

Він також висловив переконання і сподівання, що “ми разом в Україні будемо будувати нашу державу, промовляти до нашого народу, основуючись на фундаменті християнської віри”.

“Цю єдність ми хочемо випромінювати у напрямку до інших”, - зазначив Блаженніший Святослав і додав: “Я особисто і вся наша церква комфортно відчуваємо себе у такому стратегічному альянсі”.

При цьому він запевнив, що присутність УГКЦ у будь-якому регіоні України “не є проти когось, а є для того, щоб бути разом з кимсь, найперше, з нашими вірними”.

Відповідаючи на запитання, які у нього особисто і у церкви загалом відносини із владою, Блаженніший Святослав зауважив: “Я є громадянином України і маю обов’язок поважати свого Президента. Але, з іншого боку, сподіваюсь, надіюсь і хочу бути переконаний, що Президент буде поважати також і мене”.