Очікується, що сотні тисяч поляків прибудуть в Рим до 1 травня, коли їх співвітчизник - покійний Папа Іоанн Павло II - буде прославлений Католицькою церквою в лику блаженних. Проте двоє паломників з Польщі вже зараз вирушили до Вічного міста - вони вирішили прийти на церемонію беатифікації Кароля Войтили пішки, повідомляє NEWSru.com.

Минулого тижня двоє чоловіків вирушили в дорогу завдовжки 1,5 тис. кілометрів із села Олбрахчіце-Велке на південно-заході Польщі. З собою вони взяли намет, спальні мішки, трохи провізії і мобільні телефони. "Я йду пішки, щоб показати, що є люди, які пам`ятають Івана Павла II і його вчення про любов до людини", - заявив один із паломників - Павло Будилович. Будиловичу 21 рік, він волонтер дитячого хоспісу в Білостоку. Його компаньйон - 61-річний Анджей Кофлюк, екскурсовод за професією.

За словами Кофлюка, він і Будилович - не єдині поляки, які вирішили прийти на свято беатифікації в Рим пішки - двоє його друзів з Вроцлава вийшли в путь ще в лютому і зараз знаходяться в Австрії. Ще одна група паломників - школярі та вчителі з Плоцька - збираються приїхати до Рима на велосипедах.

Відео дня