Сьогодні у храмі Св. Василія Великого в Києві в рамках Тижня молитов за єдність християн відбудеться спільна молитва християн-військовослужбовців та правоохоронців. Участь в екуменічній молитві візьмуть представники Ради душпастирської опіки при Міністерстві оборони України.
Про це УНІАН повідомили в Департаменті Патріаршої Курії у справах душпастирства силових структур України.
Довідка УНІАН.
Рада у справах душпастирської опіки була утворена за ініціативою Міністерства оборони України як консультаційно-дорадчий орган при Міністерстві на підставі Меморандуму про співпрацю у справах душпастирської опіки військовослужбовців Збройних Сил України, підписаного 10 листопада 2008 року між Міністерством та уповноваженими представниками конфесій.
На сьогодні до складу Ради входять 7 релігійних об’єднань: Українська православна церква, Українська православна церква Київський Патріархат, Українська греко-католицька церква, Римсько-католицька Церква в Україні, Всеукраїнський союз об’єднань євангельських християн-баптистів, Українська автокефальна православна церква та Духовне управління мусульман України.
Молитва за єдність християн проходитиме уже вчетверте. Раніше у заході брали участь офіцери та солдати Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ, Внутрішніх військ МВС, Державної прикордонної служби та Міністерства надзвичайних ситуацій.
До спільної молитви можуть приєднатися всі охочі.