Під час римо-католицької єпископської конференції у Льові 23-24 листопада було затверджено проведення Євхаристійного конгресу в Україні, який розпочнеться у вересні 2011 року душпастирською підготовкою. На той час у парафіях будуть проголошені тематичні проповіді про Таїнства та Євхаристію.

 

Євхаристійний конгрес розпочнеться 26 травня 2012 року урочистим святкуванням в Києві, а закінчиться у вересні у Львові, як сказано у повідомленні, під особистим головуванням Папи Бенедикта XVI, повідомляє РІСУ з посиланням на католицький часопис Credo.

Відео дня

Окремі етапи Конгресу відбудуться у столиці кожної з дієцезій у присутності як місцевих, так і закордонних єпископів. Кожна дієцезія на власній території також проведе своє святкування Конгресу. Відповідальним за організацію Конгресу є єпископ Маркіян Трофим’як. Єпископи заохотили вірних у формі конкурсу до написання тексту і мелодії гімну та створення логотипу Конгресу.

Римо-католицькі єпископи також розглянули на конференції низку інших пастирських та літургійних питань, зокрема прийняли остаточне рішення про друк Римського Месалу українською мовою.