У Львові відбувся аукціон «Рука допомоги», кошти з якого підуть на розпис іконостасу університетської каплиці УКУ.

Як повідомили УНІАН у відділі інформації і зовнішніх зв’язків УКУ, лотами на аукціоні стали речі, виготовлені руками студентів, викладачів і працівників та картини художників з Івано-Франківська,Хуста, Львова і Києва. Випускники УКУ виготовляли намиста з бісеру, а самі студенти пропонували за годину навчити інших гри на гітарі, танців та інших ремесел.

Майбутня університетська каплиця буде найменована на честь апостола Івана Богослова. Вже зараз для каплиці виготовляють одноярусний іконостас з явора, на якому намалюють вісім намісних ікон. За словами іконописця Богдана Турецького «храм не матиме стінопису. Натомість написані авторські ікони розмістять на стінах каплиці. Розпис відповідатиме всім канонам іконопису».

Відео дня

Іконописець Богдан Турецький є автором численних храмових іконописів в Україні, Австрії та Канаді. Він розписував найбільший греко-католицький храм поза межами України в канадському місті Міссісаґа, церкву та іконостас в м. Брендон (Канада), іконостас в старовинній церкві XVII ст. в Зальцбурзі та храм Покрова Пресвятої Богородиці у Львові.