На Тернопільщині відбулися урочистості з нагоди 10-річчя Бучацької єпархії Української греко-католицької церкви. Як повідомили кореспонденту УНІАН в прес-службі єпархії, на святкування та подячну Божественну Архиєрейську Літургію прибув глава УГКЦ блаженніший Любомир ГУЗАР, а також єпарх Тернопільсько-Зборівський владика Василь СЕМЕНЮК, екзарх Донецько-Харківський владика Степан МЕНЬОК, єпископ-коадютор Самбірсько-Дрогобицький владика Ярослав ПРИРІЗ, єпископ-помічник Київської Архиєпархії владика Йосиф МІЛЯН, екзарх Німеччини та країн Скандинавії владика Петро КРИК, екзарх Одесько- Кримський владика Василь ІВАСЮК та єпископ-емерит Івано-Франківський владика Софрон МУДРИЙ. Участь в богослужінні також взяли представники різних монарших спільнот, голова Тернопільської обладміністрації Михайло ЦИМБАЛЮК, керівники району і міста.
Підч час проповіді Л. ГУЗАР зауважив, що 10-літній ювілей – «це свято не тільки Бучацької єпархії, а свято цілої Церкви, яка є і має бути пронизана духом родинності». «Тоді так спільнота буде розвиватися, давати життя і надію новим членам і скріплювати у вірі вже тих, хто в ній є», – сказав глава УГКЦ.
Також в рамках святкування ювілею Бучацької єпархії за участі представників різних єпархій та мирян було проведено конференцію на тему участі та діяльності духовенства, монахів та віруючих у творенні церковної спільноти. Після конференції відбувся духовний концерт «З Богом у серці» за участю церковних хорів із катедрального собору верховних апостолів Петра і Павла, храму Непорочного зачаття Пресвятої Богородиці у Чорткові, дітей-переможців патріаршого конкурсу «Пісня серця» та квартету отців із Товстенського деканату.

 

 

Відео дня