17-18 липня на Тернопільщині відбудеться всеукраїнська проща у Марійському духовному відпустовому центрі Зарваниця. Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Тернопільсько-Зборівської ієпархії Української-греко-католицької церкви,очікується, що участь у прощі візьмуть до 100 тисяч паломників, в тому числі і з-за кордону. 17 липня у Зарваниці відбудуться конференція на тему священичого покликання, вервиця на площі біля собору Зарваницької Матері Божої, посвячення води в купелі св. Анни, літургія, а о 22.30 – похід зі свічками до джерела та молебень до Пресвятої Богородиці, який завершиться водосвяттям. Опівночі ж розпочнеться хресна дорога та концерт та Співочому полі. Паралельно триватимуть чування в соборі Зарваницької Матері Божої та у підземні церкві.
У неділю о 9 годині відбудеться урочиста архиєрейська свята літургія, яку очолить глава УГКЦ Блаженніший Любомир ГУЗАР у співслужінні з головою Єпископської Конференції Європи Петером ЕРДО, єпископами та духовенством. Після літургії відбудеться посвячення води та релігійної атрибутики.
Як повідомили у прес-службі облдержадміністрації, з нагоди Всеукраїнської прощі у самій Зарваниці, а також на автозупинках, розташованих на шляхах до села, встановлять додаткові громадські вбиральні. Відповідне доручення на нараді щодо підготовки прощі дав голова ТОДА Михайло ЦИМБАЛЮК. Окрім цього, працівникам МНС доручено організувати у селі на час прощі наметове містечко та роботу польових кухонь, щоб додатково забезпечити харчуванням прочан.