Близько тисячі молодих людей вирушили з Тернополя на пішу Всеукраїнську прощу молоді до Зарваниці.

Як повідомили кореспонденту у прес-службі Тернопільсько-Зборівської ієпархії Української греко-католицької церкви, попередньо у кафедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці відбувся молебень та окроплення всіх прочан свяченою водою на площі перед собором.

Загалом на прощу вирушили 18 груп молоді спільно зі священиками УГКЦ. Ітимуть вони до Зарваниці, яка розташована за 60 км від Тернополя, єдиною колоною. По дорозі прочани при бажанні зможуть відвідати музей патріарха УГКЦ Йосипа Сліпого, розташований у селі Заздрість.

Відео дня

Офіційно ж XVII Всеукраїнська проща молоді у Марійському духовному центрі в Зарваниці розпочнеться завтра. О 12 годині відбудеться молебень-вервиця біля скульптурної композиції Зарваницької Матері Божої, о 13 годині – освячення купелі св. Анни. Також завтра відбудуться молебень до Матері Божої, вечірня літургія, нічний похід зі свічками до чудотворного місця, духовний концерт та нічні чування.

У неділю, 27 червня, о 9 годині відбудеться Архієрейська свята Літургія, яку очолить патріарх УГКЦ Блаженніший Любомир ГУЗАР. Після неї буде освячення води та релігійної атрибутики.

Цьогорічна проща присвячена покликанню до священицького стану. Окрім паломників з різних міст і сіл України, на прощі очікують тисячі віруючих з зарубіжжя, представників вищого духовенства та керівництво області.