Папа Римський Бенедикт XVI здійснив сьогодні на площі св. Петра месу, в якій взяли участь 15 000 священиків більш я з 90 країн світу. Служба стала завершальним заходом Року священиків, що відзначався Католицькою Церквою.

Як повідомляє Благовест-інфо, для євхаристії Папа використовував чашу, яка колись належала св. Жану Віаннею (1786-1859). Величезний портрет цього французького святого, якого Бенедикт XVI проголосив небесним покровителем усіх священиків, висів балконі базиліки св. Петра.

Підбиваючи підсумки Року священиків, Папа зазначив, що в цей рік "стало відомо про гріхи священиків, особливо стосовно дітей. Ми просимо вибачення у Бога і у потерпілих, і обіцяємо зробити усе, щоб ці злочини більше ніколи не скоювалися". Бенедикт XVI також пообіцяв зробити процедуру відбору майбутнього духовенства суворішою.

Відео дня

Напередодні на площі перед Ватиканською базилікой понтифік зробив повечір`я. Під час цієї служби був встановлений телеміст з приходськими священиками в різних частинах світу, які розповіли про свою роботу. Бенедикт XVI присвятив 40 хвилин відповідям на запитання, які поставили йому п`ятеро кліриків, - по одному від кожного з п`яти континентів.