Папа Бенедикт XVI запрошує всіх священиків приїхати до Риму в червні, на закриття Року Священства, щоб, перед обличчям нападок з боку ворогів Церкви, продемонструвати свою мужність і готовність і далі служити людству.

Про це повідомив префект Конгрегації духовенства кардинал Клаудіо Гуммес у своєму посланні, зверненому до священиків.

«Дорогі священики! - Йдеться у ньому. - Папа від усього серця запрошує вас прибути до Риму з усіх кінців світу на заключні церемонії Року Священства, які відбудуться з 9 по 11 червня».

Відео дня

«Не бійтеся відгукнутися на тепле і сердечне запрошення Святішого Отця. Приїжджайте в Рим, і Бог благословить вас. Папа хоче підтримати служителів Церкви. Масова присутність священиків на площі Св. Петра стане ефективним і красномовним свідченням їх мужності перед лицем нападок і їх готовності служити людству, виконуючи місію, доручену їм Ісусом Христом.

Присутність священиків на площі Св. Петра, на очах всього сучасного світу, стане сповіщення їх місії: не судити світ, але спасати його. У цьому сенсі сама кількість присутніх буде мати велике значення».

Як далі зазначив кардинал Гуммес, присутність священиків у Римі стане «виразом нашої солідарності дорогому Папі Бенедикту XVI, виразом нашої підтримки Понтифіка, довіри йому і беззастережного спілкування з ним перед обличчям нападок безпосередньо на його адресу, в той момент, коли ним приймаються відповідальні рішення щодо духовних осіб, залучених до злочинів сексуального характеру проти неповнолітніх».

«Звинувачення за адресою Папи явно несправедливі, оскільки доведено, що ніхто інший не зробив стільки, скільки Бенедикт XVI, щоб засудити зазначені злочини та належним чином боротися з ними. Саме тому масова присутність священиків на площі Св. Петра стане свідченням рішучого спростування тих звинувачень, жертвою яких він став. Тому приїжджайте ще й для того, щоб підтримати Святого Отця», - пише кардинал.

Звертаючись до кліриків, префект Конгрегації духовенства написав: «Церква любить вас, захоплюється вами і поважає вас. Ви - радість католиків усього світу. Вони вітають і підтримують вас, особливо в часи випробувань.

Завершення Року Священства стане, якщо так можна висловитися, не підведенням риски, а затвердженням нового початку. Тим самим ми повернемося до виконання нашої місії в Церкві та світі з новою радістю і в переконанні, що Бог, Господь історії, перебуває з нами як у хвилини криз, так і в кращі часи».

Згідно з останнім виданням щорічного довідника Католицької Церкви «Annuario Pontifici», у світі налічується 409 166 католицьких священиків.

sibcatholic.ru