Влада німецького міста Констанц на Боденському озері демонтували встановлену на міському вокзалі статую голого папи Римського роботи скульптора Петера Ленка (Peter Lenk), повідомляє швейцарська NZZ-Online.

Фігура голого понтифіка заввишки два метри і вагою 700 кілограмів була фрагментом іншої відомої скульптури Ленка, яка в 1993 році була встановлена на вході в міську гавань Констанца.

Виконана з бетону "Імперіа" заввишки 9 метрів і вагою в 18 тонн є фігурою середньовічної блудниці з піднятими руками. На долонях у неї примостилися двоє голих чоловіків: один в імператорській короні, інший в папській тіарі.

Відео дня

Перша чоловіча фігура зображає правителя Священної Римської імперії Сигізмунда, друга – Папу Римського Мартіна V. Уся скульптура "Імперіа" посилає до розповіді Оноре де Бальзака "Красуня Імперіа", в якій розповідається, як куртизанка на ім`я Імперіа, користуючись пристрастями і слабостями католицького клірика, змогла вплинути на рішення XVI вселенського собору в Констанці.

Коментуючи рішення туристичного бюро Констанца, на території якого і була встановлена окрема фігура голого Папи Римського, скульптор Петер Ленк пояснив його ухвалення провінціальністю місцевих чиновників. Крім того, на його думку, на бюро могли чинити тиск консерватори з Християнсько-демократичного союзу і представники католицької церкви. Вони, як вважає скульптор, побоюються, що через статуї голого понтифіка нинішній Папа Римський Бенедикт XVI може відмінити свій візит у Констанц, який назначений на 2014 рік, коли справлятиметься ювілей Констанцського собору.

Lenta.ru