27 квітня до Житомира прибули мощі Св. Терези. Урочисту літургію з цієї нагоди відслужив єпископ-ординарій Києво-Житомирської дієцезії Ян Пурвінський. На літургію, що відбулася в кафедральному костьолі Св. Софії, зібралися не лише католики, але й християни інших конфесій. Святі мощі будуть виставлені тут до 30 квітня. Реліквіарій з мощами Великої католицької святої, на якому написано вислів Св. Терези "Моє покликання - любов", об`їхав вже 40 країн світу, а в Україну вперше прибув 5 квітня. За цей час святим мощам вклонилися тисячі віруючих у Львівській та Волинській областях.

Сестра Тереза походить із багатодітної родини Мартен, яка жила у французькому містечку Лізьє. Родина була дуже побожною. О 5.30 щодня сім`я розпочинала свій день з молитви. Недивно, що коли на другому році життя дівчинка втекла з дому, її знайшли в храмі. Розповідають, що, коли вона вперше тяжко захворіла, то була зцілена посмішкою Божої Матері, а коли сестра Тереза молилася, на неї з неба сипалися пелюстки троянд. Невипадково перед процесією до костьолу діти усипали дорогу пелюстками.

Сестра Тереза померла в 24 роки. Папа Пій XI оголосив її святою. "Св. Тереза переповнена любов`ю до Христа. Це взірець того, як треба любити навколишній світ, як не шукати тільки зиску, як вміти пробачати й співпереживати тим, хто поруч. Маленька Терезо, а Велика Свята, просимо, щоб час проведений біля твоїх мощів, був плідним для всіх християн нашого міста, які прийдуть до Тебе", - закликав Ян Пурвінський.

Відео дня