У неділю, 28 лютого 2010 року, отримавши надзвичайний дозвіл головних настоятелів Згромадження отців оріоністів, до України прибула унікальна реліквія – чудотворна статуетка Матері Божого Провидіння.

Про це повідомляє прес-служба Львівської архиєпархії.

Чудотворну статуетку серед викинутих речей міста Буенос Айреса віднайшов св. Луїджі Оріоне, засновник Згромадження отців оріоністів. 27 жовтня 1935 року у ночі в неосвітленій кімнаті де перебувала статуетка засяяло світло, але це не єдина ознака її святості. Ціле своє життя св. Луїджі Оріоне творив перед нею щиру молитву і єднав довкола Богородиці вірних, які черпали у неї втіхи та незчисленні ласки.

Відео дня

Зустрічали реліквію парох храму Божого Провидіння (м. Львів, вул. Лінкольна, 12-14) отець Еджідіо Монтанарі, о. Морено Каттелан (обидва священики-монахи Згромадження Оріоністів) та чисельна парафіяльна громада. Урочистий процесійний хід з реліквією та Божественну Літургію, очолив Архиєпископ Львівський УГКЦ Владика Ігор (Возьняк), який прибув на парафіяльні святкування.

У своєму слові, під час Архиєрейської Літургії Владика Ігор звернув увагу вірних на те, що Господь дав людям знак, про існування недуг тіла, які походять від грішного життя людини. Саме тому кроком до зцілення є відвага визнати перед Господом свою гріховність, а встояти і не захитатись на дорозі до оздоровлення душі і тіла допоможе Пресвята Богородиця. «До матері своєї ніхто не має страху, знаючи її велику любов до дітей. Я вірю, що Богородиця буде благословити вашу відвагу, вашу побожність та бажання зустрітися з нею в особливий спосіб», - сказав Архиєпископ.

Протягом тижня статуетка перебуватиме у храмі Божого Провидіння, а відтак реліквія подорожуватиме парафією і усі бажаючі матимуть можливість прийняти її до своєї оселі.

Варто пригадати, що парафія Божого Провидіння була заснована з ініціативи Згромадження Дона Оріоне. У травні 2009 р каплицю Св. Луїджі Оріоне та ораторію освятив Владика Ігор разом із єпископами Михайлом (Микицеєм), Єпархом Буенос Айреса (Аргентина) та його помічником владикою Святославом (Шевчуком).

Сьогодні молодь, яка бажає провести корисно свій вільний час можуть завітати до ораторії де відбуваються курси для аніматорів, курси танців, діє майстерня зайнятості для осіб з особливими потребами, катехитична школа Св. Миколая відкриває двері усім, хто прагне глибше пізнати істину. Отці Оріоністи ще мають заплановано багато проектів і сподіваються, що Боже Провидіння допоможе реалізувати поставлені цілі.