Главі Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішому Любомирові 26 лютого виповнилося 77 років. Як повідомляє Департамент інформації УГКЦ, важаючи на час Великого посту та щільний графік роботи, ніяких особливих святкувань не передбачено.

«Дякуємо Богові за вас, гідного наслідника славних провідників нашої Церкви: Митрополита Андрея та Патріарха Йосифа», ‒ написав у привітанні від імені працівників Патріаршої курії Владика Богдан (Дзюрах), Керівник Патріаршої адміністрації. На переконання Владики Богдана, Господь, доручаючи Блаженнішому Любомирові провід Церкви, збагатив і укріпив його дарами його попередників. «Від Митрополита Андрея ви успадкували дар мудрості – мудрості молитви, мудрості аскези і мудрості простоти. Іншими дарами Митрополита Андрея для вас є мудрість євангельських рад і мудрість великого діла єднання християн. Натомість від ісповідника віри Патріарха Йосифа ‒ вашого святителя ‒ ви отримали у спадок мужність духа, витривалість у труднощах, незломність у ісповіданні святої віри», ‒ йдеться у привітанні.

Одне з головних завдань, яке ставить перед собою Предстоятель УГКЦ ‒ єдність християн України. Саме він нещодавно виступив із ідеєю неконфесійної, або, згідно з нинішньою модою, «постконфесійної» єдності, тобто «єдності у різноманітності». «Нас об‘єднує спільне Євангеліє, спільна традиція, але нам бракує щирого бажання бути разом. А це можливе, абсолютно можливе. Тільки потрібно цього направду дуже хотіти», ‒ сказав Блаженніший Любомир.

Відео дня