Протягом минулого тижня Папа Римський Бенедикт XVI призначив 6 нових єпископів і двох нунціїв. Один ієрарх залишив свій пост, повідомляє Седмиця.Ru з посиланням на "Ратцингер-Інформ".

2 лютого Бенедикт XVI прийняв відставку глави діоцеза Махаджанга (Мадагаскар) Жозефа Іньяса Рандрианасоло. Його повноваження перейшли до Роже Віктора Ракотондраджао, коад`ютора цього ж діоцеза.

Папа призначив єпископом Сокорро і Сан-Хіля (Колумбія) Карлоса Хермана Месу Руїса, що був раніше єпископом Арауки.

Відео дня

Понтифік призначив єпископом Хирардоти (Колумбія) Гильєрмо Ороско Монтойю, що був раніше єпископом Сан-Хосе-дель-Гуавьяре.

Єпископом Теуантепека (Мексика) призначений Оскар Армандо Кампос Контрерас, що був до цього титульним єпископом Суми і допоміжним єпископом Антекеры, Оахака.

Папа призначив єпископом діоцеза Уахігуя (Буркина-Фасо) Жюстена Кіентегу, священика з Кудугу, економа діоцеза.

Апостольським нунцієм в Нігерії призначений Августин Касуджу титульний архієпископ Кесарії Нумідийскої, що був раніше апостольським нунцієм на Мадагаскарі, Маврикії і Сейшельських островах, апостольським делегатом на Коморських островах з функціями апостольського делегата на Реюньоне.

5 лютого Бенедикт XVI призначив допоміжним єпископом архидіоцезу Вільнюс (Литва) Арунаса Понишкайтиса, що було раніше генеральним вікарієм Вилкавишкиса, передавши йому титульну єпископську кафедру Сінни.

6 лютого глава Католицької церкви призначив апостольським нунцієм на Сан-Томе и Принсипи Новатуса Ругамбву, що був раніше помічником секретаря Папського Радого з Пастирського піклування про мігрантів і біженців, передавши йому водночас титульну кафедру Тагарії з повноваженнями архієпископа.