В Італії вийшла книга "Тому що він святий", в якій зібрані унікальні відомості про життя Папи Римського Іоанна Павла II.

Праця написана польським священиком Славомиром Одером спільно з головним редактором тижневика Famiglia Cristiana Саверіо Гаєтою. Славомір Одер є постулатором процесу беатифікації Іоанна Павла II.

Обнародувані документи розповідають, що понтифік кілька разів хотів покинути престол за станом здоров`я (відомо, що він страждав хворобою Паркінсона), але у результаті вирішив залишитися на престолі святого Петра до кінця. Книга проливає світло на події, пов`язані з підготовкою декількох замахів на Папу Войтилу, які планувалися і які були вчинені. Читачі познайомляться також з листами Іоанна Павла, що раніше не публікувалися.

Відео дня

Як повідомлялося в інформації італійської газети La Repubblica, автори книги розповідають на її сторінках і про глибокий містицизм Папи, його постійну увагу до молитви, про медитації, мовчання, пости і навіть самобичування, якому понтифік піддавав себе на знак великої пожертви і відданості Господу.