У Львові, в рамках Всесвітнього Тижня молитов за єдність християн, який триває з 18 по 25 січня, у каплиці Українського Католицького Університету відбулася міжконфесійна молитовна зустріч за участю представників різних Церков і християнських спільнот Львова - православних, католиків та протестантів. Про це повідомили УНІАН у прес-службі Львівської міської ради.
«Такі щорічні екуменічні зустрічі допомагають зрозуміти й осмислити, що вже зроблено для єдності християн, допомагають усвідомити ще існуючі проблеми та впевнитись у необхідності спільної молитви не тільки в богословському її значенні, але й в практичному аспекті», – зазначив у коментарі УНІАН голова Комісії УГКЦ для сприяння єдності між християнами доктор Ігор Шабан.
Організаторами заходу є Інститут Екуменічних Студій Українського Католицького Університету та Комісія УГКЦ для сприяння єдності між християнами.
ДовідкаУНІАН
Світова практика Тижня молитов за єдність християн триває вже 42 роки. Її ініціювала Всесвітня Рада Церков разом із Папською радою для сприяння християнській єдності.