21 - 22 грудня в реколекційно-відпочинковому центрі Львівської Архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви, що розташований у смт Брюховичі біля Львова, відбувся третій з’їзд головних військових капеланів УГКЦ. Про це повідомили УНІАН у прес-службі управління Західного територіального командування ВВ МВС України.
На з’їзді були присутні військові капелани 11-ти єпархій, які приїхали з різних куточків України. Силові структури представляли представники Збройних сил Міністерства оборони України, внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України, Державної прикордонної служби України та президент Всеукраїнського міжконфесійного – релігійного братства.
Урочисто відкрив з’їзд керівник відділу Патріаршої Курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України Преосвященніший Владика Михаїл (Колтун).
У ході роботи з’їзду між представниками силових структур та головними військовими капеланами обговорювались питання задоволення релігійних потреб військовослужбовців.
За словами заступника керівника відділу Патріаршої Курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України о.Любомира Яворського, з’їзд дає можливість вирішення організаційних та проблематичних питань, поширення позитивного досвіду роботи серед військових капеланів. Але головною метою заходу є безпосереднє спілкування військових капеланів з представниками силових структур, що дає змогу тісніше співпрацювати та вирішувати спільні питання. Прикладом такої співпраці було цьогорічне Перше Всеукраїнське військове паломництво під гаслом «Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назовуться» у Марійському духовному центрі в селі Зарваниця, що на Тернопільщині.
Учасники з’їзду мали можливість бути присутніми на Божественній Літургії в Храмі Архистратига Михаїла, відвідати пам’ятний меморіал «Тюрма на Лонцького» та музей військового однострою з виставкою «Польові духівники - капелани».