Всеукраїнський з’їзд головних військових капеланів УГКЦ відбувся на Львівщині. В акції взяли участь капелани понад десяти єпархій з різних регіонів України, а також представники Збройних сил Міністерства оборони України, внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України, Державної прикордонної служби України тощо.

За словами керівника відділу Патріаршої Курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України Преосвященнішого Владики Михаїла (Колтуна), "головною метою заходу стало безпосереднє спілкування військових капеланів з представниками силових структур, що сприяє тіснішій співпраці у вирішенні актуальних питань. Прикладом такої співпраці було, зокрема, цьогорічне Всеукраїнське військове паломництво під гаслом «Блаженні миротворці, бо вони синами божими назовуться» у Марійському духовному центрі в селі Зарваниця, що на Тернопільщині".

Учасники з`їзду завітали до військовослужбовців внутрішніх військ, відвідали церкву, розташовану на території військової частини, поспілкувалися з офіцерами з виховної роботи. Вони також взяли участь у Божественній Літургії в Храмі Архистратига Михаїла, відвідали пам’ятний меморіал «Тюрьма на Лонського», виставку «Польові духівники - капелани» у Музеї військового однострою.

Відео дня

За активну участь у роботі щодо зміцнення духовності та моральності серед віруючих військовослужбовців внутрішніх військ Владиці Михаїлу (Колтуну) та його заступнику отцю Любомиру Яворському було вручено відзнаку МВС України – «15 років внутрішнім військам МВС України». Група військових капеланів отримали почесні грамоти.