На Тернопільщині у селі Гайок Бережанського району освячено новозбудований храм Вознесіння Господа Ісуса Христа УГКЦ. Як повідомили кореспонденту УНІАН в прес-службі Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ, архієрейську літургію з цього приводу очолив єпарх Тернопільсько-Зборівський Василій СЕМЕНЮК, з ним співслужили декан Бережанський отець Іван ХРЕПТАК, адміністратор парафії отець Микола ГАБУРЯК та деканальне духовенство. Під час літургії єпископ уділив ієрейські свячення випускникові Тернопільської семінарії диякону Олексію БОДНАРЧУКУ та піддияконські свячення випускнику Івано-Франківської Теологічної Академії Дмитру ОРШУЛЯКУ, який виявив бажання служити як душпастир серед греко-католиків Казахстану.
У ході проповіді В. СЕМЕНЮК подякував усім жертводавцям та вірним, які доклалися до побудови храму, а також закликав прихожан дбати про новозбудовану святиню, бо “це є місце, де Бог перебуває зі своїм народом”. “Прибігаймо до Бога, шукаймо у Його храмі особистого освячення та щедрих Божих ласк”, – сказав під час проповіді єпископ В. СЕМЕНЮК.
Після літургії відбувся процесійний обхід храму, його освячення а також окроплення посвяченої водою прихожан.
Довідка УНІАН. Церкву у селі Гайок будували з 1995 року. Раніше храму у селі не було і жителі села ходили на молитву до сусідніх сіл.