Папа Римський Бенедикт XVI підписав 19 грудня декрет, що визнає "героїчні чесноти" свого попередника Іванна Павла II. Таким чином, понтифік, що помер в 2005 році, став на один крок ближче до беатифікації, тобто причислення до лику блаженних, повідомляє "Інфокс.Ру".

Раніше Конгрегація з канонізації святих задекларувала "героїчні чесноти" Іоанна Павла II, тобто визнала, що він героїчно служив християнській вірі. На основі рішення конгрегації Бенедикт підписав відповідний декрет. Таким чином, тепер Іоанн Павло II одержує титул "преподобний".

Наступним кроком повинне стати визнання факту дива, здійсненого покійним понтифіком. Як очікується, це відбудеться вже на початку наступного року. Після цього Кароль Войтила одержить титул "блаженний", що, у свою чергу, є останнім етапом перед причисленням Папи до лику святих Римсько-католицької Церкви.

Відео дня

Іоанн Павло II (у миру - Кароль Войтила) був предстоятелем Римсько-католицької Церкви з 1978-го по 2005 рік. Поляк за походженням, він став першим Папою-слов`янином. Іванн Павло II увійшов до історії як реформатор католицької Церкви і виступав за віротерпимість, мир і права людини. Понтифік страждав на хворобу Паркінсона і помер 2 квітня 2005 року у віці 84 років.

Також Бенедикт XVI підписав декрет, що визнає "героїчні чесноти" Папи Пія XII, який, таким чином, теж одержав титул "преподобний" і тепер перебуває в двох кроках від причислення до лику святих.

Тим часом єврейські організації звинувачують Пія, що очолював Римську Церкву з 1939-го по 1958 рік, в ігноруванні проблеми Холокосту.