До храму Царя Христа монастиря отців Василіан (м. Івано-Франківськ) 13 грудня привезли мощі Предтечі Івана Хрестителя.
Як повідомили кореспонденту УНІАН у храмі Царя Христа монастиря отців Василіан, місійна подорож мощей святого Івана Хрестителя має на меті "піднести українців в дусі й укріпити у вірі". Подорож мощей розпочалася з Івано-Франківська і триватиме у храмах УГКЦ Західної України. Як зазаначили у монастирі, до 20 грудня мощі Предтечі Івана Хрестителя перебуватимуть у церкві Царя Христа, після цього - у церкві святого Димитрія в мікрорайоні Пасічна Івано-Франківська. У привезеній скринці зберігається частина правої руки святого, якою Іван Хреститель хрестив Ісуса Христа і позолочений обруч із написом грецькою. Поруч з мощами – давні печатки східних патріархів, що засвідчували цю реліквію. Автентичність святині підтверджує грамота на воловій шкурі, датована 1720 роком.
 
Довідка УНІАН. Початково, мощі Предтечі Івана Хрестителя спочивали в Антіохії, куди переніс їх апостол Лука. Звідти їх перевезли до Константинополя, потім вони потрапили до рук волоського володаря Ієремії Могили.
У 1673 році пані Пепричайкова подарувала їх бережанському шляхтичеві Сенявському до каплиці Бережанського замку. Таким чином Україна освятилася часткою мощей святого пророка. У церкві Пресвятої Трійці в Бережанах із початку XVIII століття зберігається частина кістки руки, якою Іван Хреститель хрестив Ісуса Христа в річці Йордан, оправлена в позолоту. У
скриньці також були складені стародавні печатки східних патріархів та володарів, що засвідчували цю реліквію, та пам`ятна грамота на воловій шкірі, датована 1720 роком.
Згодом єпископ Атанасій Шептицький переніс мощі Івана Хрестителя з костелу Сенявських до головної церкви в Бережанах.
Після Другої світової війни мощі зникли, тривалий час вважалося, що безслідно. Однак у 2000 році йх віднайшли. У січні 2001 року їх знову виставлено для поклоніння. Мощі Івана Предтечі є лише в чотирьох країнах світу: Сирії, Чорногорії, Греції та в Україні.