Папа Римський Бенедикт XVI привітав рух італійських католиків, що вимагають демонстрації Розп’ять в громадських місцях - парках, школах, госпіталях, повідомляє Седмиця.Ru.

Рух влаштував ходу в Римі, яка завершилася на площі Святого Петра папським благословенням.

Бенедикт XVI заявив: "Католики демонструють глибоку любов до Розп`яття, визнаючи його величезне релігійне, культурне і історичне значення".

Відео дня

На початку листопада європейський суд з прав людини заборонив демонстрацію Розп`яття в громадських місцях, посилаючись на те, що вона порушує принцип свободи віросповідання. Рішення викликало украй негативну реакцію серед католиків Італії і Європи.

За вироком суду, демонстрація Розп`яття в шкільних класах обмежує право батьків на виховання своїх дітей в тій вірі, до якої вони належать, або є атеїстами.

Судова тяганина була почата в 2000 році італійською громадянкою фінського походження. Вона зажадала, щоб з класів державної школи, яку відвідувала її дитина в північній Італії, були прибрані Розп`яття.

Школа прибирати Розп`яття відмовилася, не зважаючи на рішення суду, яке грунтувалося на тому, що Італія є світською державою.