Попередній запис на відвідини собору Туріна (Італія) в період з 10 квітня по 23 травня 2010 року, коли в цьому храмі вперше після 10-річної перерви буде виставлена знаменита Туринської плащаниця, розпочнеться з 1 грудня, а Папа Римський Бенедикт XVI прибуде до Туріна 2 травня, повідомляє Седмиця.Ru.

Записатися можна буде прямо на сайті, або зателефонувавши в інформаційний центр.

За інформацією сайту Туринської плащаниці, в дні, коли вона буде виставлена в соборі, також діятиме служба "безпосереднього" попереднього запису - для візитів того ж дня - біля спеціальної точки прийому, яку підготує на площі Кастелло (piazza Castello), в безпосередній близькості від храму.

Відео дня

"Максимальна увага приділятиметься хворим, інвалідам, релігійним і єпархіальним паломникам", - повідомляє сайт www.sindone.org.

За його даними, 2 травня 2010 року, в неділю месу на церковному дворі собору здійснить Папа Бенедикт XVI.

Востаннє охочі могли побачити Туринську плащаницю в ювілейному 2000 року. У XX столітті реліквію відкривали на загальний огляд лише чотири рази. У 1998 році одним з паломників до Плащаниці був Папа Іоанн Павло II.

Туринська плащаниця - це лляне полотнище розміром приблизно 4,41 на 1,13 метра, що містить подвійне зображення Людини з довгим волоссям, зі складеними на грудях руками, померлої унаслідок тортур розіп`ятим на хресті. На тканині видно сліди крові, що витекла з ран на зап`ястях, ступнях і на боці.

Плащаниця, доставлена до Туріна представниками Савойської династії в 1578 році, є однією з найважливіших святинь християнського світу, як свідчення про Христа.