У греко-католицьких парафіях, в день пам’яті жертв голодомору 1932-1933 років в Україні, будуть відслужені поминальні молитви за померлих.

Про це повідомляє сайт УГКЦ.

За словами Голови Комісії УГКЦ для сприяння єдності між християнами диякона Ігора Шабана, дуже важливо, щоб суспільство пам’ятало про тисячі українських мучеників, і цінувало ті дари які Господь дає нам сьогодні. 

Відео дня

«Пам`ять подій рівня голодомору - це націєтворчий елемент, це підкреслення фундаментальної вартості, яка об`єднує суспільство, яка пов`язує нас з минулим, без якого не може сформуватись єдиний державний організм ані сьогодні, ані в майбутньому» – переконаний Глава УГКЦ, Блаженніший Любомир.

Суспільні дні УГКЦ розпочалися 31 жовтня і були перервані 2 листопада через небезпеку зараження грипом. «Ми перервали проведення Суспільних днів оскільки в країні були заборонені всі масові заходи. Тепер, коли час карантину закінчився, через свої заходи ми продовжимо звертати увагу українців на соціальні проблеми» – зазначив Голова Комісії УГКЦ для сприяння єдності між християнами диякон Ігор Шабан.

Крім молитви за померлих від голодомору, в рамках Суспільних Днів УГКЦ відбудуться відвідини дітей сиріт та будинку пристарілих, показ документального фільму «Невигідний Шептицький». Також для соціальних лідерів УГКЦ в рамках Суспільних Днів буде організовано проведення обміну досвідом з іншими конфесіями України в рамках відвідування релігійних соціальних центрів м. Києва.

В Україні Суспільний Тиждень УГКЦ започаткував митрополит Андрей Шептицький у 1939 році. В 2008 р. Українська Греко-Католицька Церква відродила цю традицію, а Синод Єпископів УГКЦ благословив зайнятись організацією Суспільних Днів УГКЦ двом комісіям: Екуменічній та Справедливість і Мир.