22 листопада в католицькій базиліці Благовіщення в Назареті відбулася беатифікація арабської черниці Марії Альфонсини Гаттас (1843 - 1927), що походила з Єрусалима. Про це повідомляє портал Седмиця.ru.

Причислення до лику блаженних Римсько-католицької церкви стало першою подібною церемонією, яка пройшла на Святій Землі.

На богослужінні, яке від імені Папи Римського Бенедикта XVI провів префект Конгрегації канонізації святих архієпископ Анджело Амато, були присутні понад дві тисячі католиків.

Відео дня

Як відзначає австрійське католицьке агентство новин, понтифік дав високу оцінку беатифікації черниці Марії Альфонсини Гаттас як "одноєї з впливових жіночих постатей в Церкві на Близькому Сході".

Майбутня подвижниця була родом з багатої палестинської сім`ї, що жила в Єрусалимі. У 14 років вона приєдналася до французького співтовариства Сестер святого Йосипа і прийняла в чернецтві ім`я Марії Альфонсини.

Завдяки їй, в 1880 році під патронатом латинського Єрусалимського Патріархату було засновано співтовариство арабських сестер милосердя, яке в даний час налічує близько 260 сестер, що працюють у восьми країнах Близького Сходу. Основним напрямом їх діяльності є освіта дівчаток і їх духовна опіка.