Ватиканський аналітик Андре Торнієллі повідомив, що вже зроблений перший крок на шляху до беатифікації Іоанна Павла II. Він відзначив, що представники Конгрегації у справах канонізації святих дали «зелене світло» для декларації «героїчних чеснот» покійного понтифіка. Про це повідомляє Седмиця.Ru.

А.Торнієллі додав, що бракує лише підпису Папи Бенедикта XVI для того, щоб ця декларація стала офіційною, відзначаючи, що це "може відбутися під час Різдвяного періоду, коли префект Конгрегації у справах канонізації святих архієпископ Анджело Амато включить її до порядку денного." Як тільки цей декрет буде підписаний, говорить він, Папа Войтила одержить титул "блаженний".

Для продовження процесу беатифікації необхідною умовою є підтвердження дива, здійсненого за заступництвом Іоанна Павла II. Зцілення французької черниці від хвороби Паркінсона, може стати дивом, визнаним Конгрегацією.

Відео дня

"Справу спочатку проаналізують лікарі Конгрегації у справах канонізації святих, потім теологи, а в кінці - кардинали. Лише тоді, після остаточного підтвердження Бенедиктом XVI, Папа Войтила може бути беатифікований" - пояснює Торнієллі.