13 листопада 2009 року відбувся заключний етап ротації національної складової “УкрПолбату”. В цей день, до Косового комбінованим транспортом вирушили 98 українських миротворців в тому числі і священнослужитель Української Греко-Католицької Церкви, о. Ігор Федоришин, який буде здійснювати душпастирську опіку над українськими миротворцями.

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Отець Ігор є головним військовим капеланом Бучацької Єпархії УГКЦ. Він проходив службу в Афганістані, а тому дуже добре знає життя військовослужбовця і ті завдання, які покладені на миротворчий контингент загалом. “Усі ми були дуже юними на війні в Афганістані і у нас не було військового капелана, який нам допомагав долати усі особисті труднощі. Сьогодні, я усвідомлюю своє покликання бути поруч військовослужбовців і підтримувати їх у непростих хвилинах їхнього життя”, - сказав він.

Відео дня

Отець Любомир Яворський, заступник керівника відділу Патріаршої Курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, наголосив, на тому, що «було досить легко з організацією участі в миротворчому контингенті представника нашої Церкви. Отця Ігоря, військові прийняли за людину, яка добре їх розуміє і відразу були готовими працювати з ним».

Крім того, о Любомир відзначив, що військова спільнота оцінює важливість присутності священнослужителя в таких місцях, під час відбування служби військовими.