Папа Римський Бенедикт XVI здійснив минулої неділі одноденне паломництво в Брешію, повідомляє Благовест-інфо. Поїздкою в це місто на півночі Італії понтифік віддав дань шани Папі Павлу VI.

Павло VI народився в околицях Брешії в 1897 році. Він посідав престол св. Петра з 1963 по 1978 рік і прославився як Папа-реформатор - в понтіфікат Павла VI пройшла основна частина Другого Ватиканського собору. За рік до своєї смерті Папа призначив кардиналом 50-річного німецького прелата Йозефа Ратцингера, який тепер носить ім`я Бенедикт XVI.

Візит понтифика в Брешію розпочався с недільної меси на площі Павла VI перед міським собором. Не зважаючи на дощ, на богослужіння прийшли десятки тисяч віруючих. Потім Бенедикт XVI відвідав селище Кончезіо і будинок, де народився Джованні Баттиста Монтіні - майбутній Павло VI і місцеву церкву св. Антонія, де він був хрещений. Папа також взяв участь у відкриття нового приміщення Інституту Павла VI в Кончезіо. Інститут досліджує спадщину Павла VI, проводить культурні і освітні програми, а також присуджує, раз в п`ять років, Міжнародну премію Павла VI. Свого часу Іван Павло II назвав цю нагороду «католицькою нобелівською премією».

Відео дня