У Тернополі освятили новий храм Софії Премудрості Божої на території Тернопільського національного педагогічного університету. Як повідомили кореспонденту УНІАН в прес-службі Тернопільсько-Зборівської ієпархії Української Греко-Католицької Церкви, храм збудований для студентів і викладачів. До збору коштів на будівництво студентської церкви долучились студенти та мирянські організації єпархії.
Чин освячення нового храму здійснив єпарх Тернопільсько-Зборівський Василій СЕМЕНЮК. Він подякував педколективу вузу, студентам, спільнотам студентів-католиків “Обнова”, “Знамемення”, інтелігенції імені Святої Софії та людям доброї волі, які допомагали працею, коштами та молитвою спорудити храм. “Сьогодні майбутні педагоги отримали з рук Божих великий дар – святиню, особливе місце зустірічі з Богом. Черпаймо тут Божої мудрості. Перш ніж стати добрими вчителями українського народу здобуваймо знання науки Божої”, – закликав єпископ.
Після освячення храму В. СЕМЕНЮК вручив подячну грамоту ректору університету професору Володимиру КРАВЦЮ, який погодився на спорудження святині на території навчального закладу.
Богослужіння у студентській церкві відбуватимуться щоденно. “Тепер кожна молода людина зможе відвідати храм, помолитися, поспілкуватись із священиком, вирішити свої духовні проблеми”, – підкреслила координатор мирянського апостоляту Анна ЗВАРИЧ.