У Хмельницьку освячено новозбудований храм Української Греко-Католицької Церкви. Як повідомили кореспонденту УНІАН в перс-службі Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ, освятив храм Пресвятої Трійці єпарх Тернопільсько-Зборівський Василій СЕМЕНЮК. Участь у святковому богослужінні з нагоди відкриття храму взяли близько 400 вірних УГКЦ з міста Деражня, Староконстантинова, Красилова, Тернополя, Збаража, а також мер Хмельницька Сергій МЕЛЬНИК та заступник мера Іван ПРОКОПЕЦЬ.

Архиєрейську літургію з єпископом співслужили декан Хмельницький отець Іван ДАНКЕВИЧ, адміністратор парафії отець Ярослав ЄФРЕМОВ та священики деканату. У душпастирському зверненні В. СЕМЕНЮК подякував усім жертводавцям та вірним, які спричинилися до побудови святині. “Храм – це місце, де Бог в особливий спосіб перебуває зі своїм народом. Нехай новозбудована святиня стане для вас місце особистого освячення, джерелом щедрих Божих ласк, які кожен потребує на дорозі спасіння”, – побажав під час проповіді єпископ В. СЕМЕНЮК.

Довідка УНІАН. Храм Пресвятої Трійці став другим храмом УГКЦ у Хмельницькому. Окрім нього у місті діє церква Різдва Пресвятої Богородиці.

Відео дня