З 31 жовтня по 6 листопада у Києві буде проведено Суспільний тиждень УГКЦ.

Як повідомили УНІАН у Департаменті інформації Української Греко-Католицької Церкви, гасло тижня: «Примирення як Дар Божий». У рамках заходу, у неділю, 1 листопада, буде проведено акцію солідарності: віруючі УГКЦ та всі охочі у Києві, Ірпіні, Вишгороді та Броварах відвідають сиротинці, будинки престарілих та в’язницю. Програма тижня суспільної відповідальності, солідарності та примирення зокрема включає відвідування пенітенціарної установи неподалік Києва. Це Бучанська виправна колонія № 85 для неодноразово засуджених до позбавлення волі. У програмі відвідування колонії проповідь, виступ ансамблю «Українські барви».

“У Бучанській виправній колонії середнього рівня безпеки відбувають покарання 1100 осіб. Переважно молоді люди, середній вік яких 23 - 27 років, із м. Києва та області. Скоєні ними злочини: за збут наркотиків (до 400 чоловік), пограбування квартир та транспортних засобів (близько 300 осіб) і понад 100 осіб за вбивства та грабежі. Тут також знаходиться міжобласна лікарня системи на 150 ліжок”, - зазначається в повідомленні.

Відео дня

Відкриття Суспільного тижня відбудеться 31 жовтня в конгрегаційній залі Староакадемічного корпусу Національного університету "Києво-Могилянська академія" за участю глави УГКЦ Блаженнішого Любомира, Апостольського нунція в Україні, архиєпископа Івана ЮРКОВИЧА, головного рабина України Якова Дов БЛАЙХА, офіційних представників інших церков та релігій, мирян УГКЦ.

Також в програмі тижня – презентація соціальних проектів Католицької церкви, лекції та круглі столи, в яких очікується участь провідних науковців з України і Польщі.

УГКЦ запрошує представників мас-медіа до участі в акціях в рамках Суспільного тижня.