На Тернопільщині в с. Целіїв Гусятинського району відсвяткували 100-річчя храму Покрови Пресвятої Богородиці. Як повідомили кореспонденту УНІАН в прес-службі Бучацько ієпархії Української Греко-Католицької Церкви, до 100-річчя мурованої церкви в ній перештукатурили стіни ззовні та всередині, поставили пластикові вікна. Новий художній розпис храму виконав член Національної спілки художників України Михайло НИКОЛАЙЧУК. Іконостас, два бічні престоли і проповідальницю реставрував художник Роман ПАПІНКО. Всі кошти на оновлення храму було зібрано з пожертв парафіян.
Після освячення розпису стін храму та престолу церкви літургію з нагоди 100-ліття храму очолив Апостольський Адміністратор Бучацької єпархії о. Дмитр ГРИГОРАК, яку провів у співслужінні з 9-ма священиками. Взяти участь у святковій літургії прийшли процесіями жителі з навколишніх сіл Увисли, Мишківців та Старого Нижбірка.
На завершення богослужіння о. Дмитро ГРИГОРАК подякував пароху о. Володимиру ДАНИЛІВУ, всім парафіянам, жертводавцям, місцевій владі за жертовну працю для слави Божої і нагородив громаду грамотою.
Закінчилось торжество освяченням води та обходом довкола церкви.