На початку листопада у всіх храмах УГКЦ в Україні, з метою збору коштів для завершення будівництва Патріаршого собору Воскресіння Христового, буде розповсюджуватися особливий перекидний настінний церковний календар на 2010 рік. Як повідомляє Департамент інформації УГКЦ, унікальність цього видання у тому, що ще ніколи до тепер у друкованому вигляді не було представлено хронологію будівництва майбутнього головного храму УГКЦ. У календарі через фотографії та коротку розповідь (своєрідний літопис) представлено не тільки процес зведення собору, але й будівництво майбутнього адміністративного будинку, дерев’яного храму Благовіщеня Пресвятої Богородиці, а також зафіксовано для історії важливі події, які відбувалися на цьому місці: повернення осідку Глави УГКЦ зі Львова до Києва, святкування 1020-ліття Хрещення Київської Русі, перша архиєрейська хіротонія у соборі. Календар також подає інформацію про акцію «Моя «цеголка» на будівництво Патріаршого собору», перший етап якої проводився від осені 2007 року до літа 2008 року, а другий етап розпочався від 1 листопада 2008 року і триває до сьогодні.

У календарі кожного місяця фото та текстові матеріали послідовно розповідають про такі теми: Освячення наріжного каменя, Будівництво Патріаршого центру у 2003 - 2004 роках, Освячення та закладення хрестів, Будівництво Патріаршого центру у 2005 році, Перенесення осідку Глави УГКЦ зі Львова до Києва, Будівництво Патріаршого центру у 2006 - 2007 роках, Дерев’яний храм Благовіщеня Пресвятої Богородиці, Акція «Моя «цеголка» на будівництво Патріаршого собору», Будівництво Патріаршого центру у 2008 - 2009 роках, Святкування 1020-ї річниці Хрещення Київської Русі, Перша єпископська хіротонія у Патріаршому соборі та Гості Патріаршого центру УГКЦ.

Крім цих матеріалів, у календарі запропоновано теми з літургіки: про сім Святих Тайн, храм, молитву, Літургію та піст. «Це ми зробили для того, щоб у доступний спосіб користувачам календаря чи пригадати, чи вперше розповісти про важливі складові частини духовного життя християнина. Сподіваємося, що літургічні матеріали принесуть свою користь для кращого розуміння вірними важливості та корисності кожної із семи Св. Тайн, як рівно ж потреби молитви (як приватної, так і спільної) та важливості посту», – зазначають члени редакційної колегії календаря.

Відео дня

Тираж календаря – 30 тис. примірників. Всі виручені від реалізації церковного календаря кошти будуть використані виключно на будівництві Патріаршого центру УГКЦ, зазначає Департамент інформації.