Преосвященний Владика Василій (Семенюк), Єпарх Тернопільсько-Зборівський, освятив новий храм Бориса і Гліба в місті Шепетівка (Хмельниччина).

Як повідомляє сайт Української Греко-Католицької Церкви, святиня споруджена завдяки пожертвам вірних Тернопільсько-Зборівської єпархії. На Архієрейській літургії з єпископом співслужили декан Хмельницький отець митрат Іван Данкевич, адміністратор парафії отець Василь Боднар та деканальне духовенство. У молитовному дійстві взяли участь представники римо-католицької та православної громади (Київський патріархат), заступник мера Шепетівки Лідія Антонюк, начальник загального відділу Ольга Новачук та депутат міськради Леонід Новачук.

У душпастирському зверненні владика Василій наголосив на значенні храму, як джерелі Божих ласк та знарядді єдності українського народу, дякував жертводавцям та вірним, що долучилися до побудови святині. Найбільш активних відзначив грамотами. Отець Василь Боднар окремо висловив подяку греко-католицьким парафіяльним спільнотам Тернопільщини, від яких з листопада 2008 року він отримував пожертви на спорудження церкви Бориса і Гліба.

Відео дня