Представники Одесько-Кримського екзархату Української Греко-Католицької Церкви подарували особовому складу Західної військово-морської бази ВМС ЗС України ікону Зарваницької Матері Божої.

Як повідомили УНІАН в Управлінні прес-служби Міноборони, ікона була доставлена до Одеси з Марійської святині села Зарваниця Тернопільської області.

Вітаючи військових зі святом Покрови Пресвятої Богородиці та Днем українського козацтва, командир бази капітан 1-го рангу Карен ХАЧАТУРОВ зазначив, що нині український народ здобув можливість розвивати свою національну самобутність в усіх проявах життя.

Відео дня

“І нам, нащадкам волелюбних лицарів, треба докласти усіх зусиль, аби адаптуючи козацькі виховні традиції до сьогодення, вони обов’язково залишалися невід’ємною складовою української ментальності”, - наголосив він.

У свою чергу заступник командира частини з виховної роботи капітан 2-го рангу Олександр ДЕРЕЩУК зазначив: “Відродження козацтва є не лише поверненням до етнографічних цінностей, а й кроком у майбутнє, кроком у розвиток військово-патріотичного, культурного та духовного виховання молоді на традиціях самовідданої любові до нашої Батьківщини та наполегливого служіння їй”.

Також зі словами привітання на адресу військових моряків звернулися учасник першого всеукраїнського військового паломництва “Зарваниця-2009” офіцер відділення виховної роботи частини майор Андрій МАГДАЛЮК та єпископ Одесько-Кримського екзархату УГКЦ Василь ІВАСЮК. “В Україні свято Покрови набуло особливого статусу. Воно стало проявом вдячності народу Матері Божій за її ласку. Ще з незапам’ятних часів переказували, що Богородиця взяла наш край під свою опіку”, - розповів священнослужитель.

Представники духовенства відслужили молебень, освятили ікону Зарваницької Божої Матері, окропили свяченою водою військовослужбовців та побажали, аби ця, доставлена зі святих місць ікона оберігала й захищала їх у нелегкій та почесній справі служіння на благо Вітчизни.

Як зазначається в повідомленні, протягом багатьох років командування Західної військово-морської бази підтримує тісні взаємини з представниками багатьох релігійних конфесій та приділяє неабияку увагу духовному вихованню матросів та старшин. Приміром тому є й укладена влітку поточного року з Одесько-Кримським екзархатом УГКЦ угода про спільну співпрацю щодо задоволення духовних потреб військовослужбовців частини. “Щочетверга у годину культурно-виховної та просвітницької роботи священнослужителі цієї церкви відвідують наш колектив та здійснюють душпастирську опіку над військовослужбовцями. Вони розповідають їм про загальнолюдські моральні цінності, вчать їх любити та поважати близьких та свою Батьківщину”, - підкреслив офіцер відділення виховної роботи бази майор А.МАГДАЛЮК.