Бенедикт XVI відвідає Португалію в травні 2010 року у відповідь на запрошення португальської єпископської конференції і президента країни. Точна програма візиту поки невідома, передає Благовест-інфо.

13 травня понтифік відвідає Фатіму. Візит цей приурочений до 92-ї річниці з дня першого явлення Богородиці трьом пастушкам (13 травня 1917 року).

У 2000 році кардинал Йозеф Ратцингер, тоді - префект Конгрегації віровчення, відповідав за публікацію третьої фатімської таємниці.

Відео дня

І Конференція португальських єпископів, і уряд країни підтвердили, що Папа прийняв їх запрошення. Глава єпископської конференції Жоржі Феррейра та Кошта Ортига, архієпископ міста Брага, підкреслив, що всі португальці, незалежно від своїх поглядів і віри, будуть раді прийняти «того, хто став пророком миру і свободи, діалогу, справедливості і братської любові».

Португальська конференція єпископів вже запрошувала Бенедикта XVI відвідати країну восени 2007 року, коли відзначався 90-річний ювілей фатімських явлень. Проте тоді Папа відхилював запрошення і на святкових церемоніях його представляв державний секретар кардинал Тарчизіо Бертоне.