Папа Римський Бенедикт ХVI розпочав сьогодні апостольський візит до Чехії. Це тринадцята зарубіжна поїздка Йозефа Ратцингера за чотири з половиною роки його понтіфікату.

Як передає ІТАР-ТАРС, Папа Римський Бенедикт ХVI благословив чеську землю після появи на трапі літака, який зробив посадку на урядовій частині празького міжнародного аеропорту Рузіна.

Триденне перебування Бенедикта ХVI (26-28 вересня) присвячене святкуванню днів святого Вацлава, небесного покровителя Чехії і Моравії. «Чеська Республіка географічно і історично знаходиться в самому серці Європи і, пройшовши через драми минулого століття, має потребу, як і весь континент, у відродженні віри і надії», - заявив понтифік напередодні від`їзду.

Відео дня

Бенедикт ХVI вперше відвідує Чехію з візитом, який місцевий протокол визначив як державний і пастирський. Він здійснюється на запрошення президента і місцевої католицької церкви.

Протягом майбутніх трьох днів Папа Римський очолить декілька богослужінь, в яких, як очікують організатори, візьмуть участь понад 150 тис віруючих. Для зустрічі з понтифіком прибудуть католики практично зі всіх держав Центральної Європи.

Сьогодні глава Ватикану зустрінеться з президентом країни Вацлавом Клаусом і іншими представниками керівництва, а також з дипломатичним корпусом.

У папську делегацію входять 29 чоловік з найближчого оточення суверена Ватикану і ієрархів Римсько-католицької церкви.

Папу в аеропорту Чампіно проводжав прем`єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі.