Понад 10 тисяч вірян із Львівської архієпархії взяли участь в Архиєрейській Божественній Літургії з нагоди 20-річчя виходу УГКЦ із підпілля. Літургія відбулася 20 вересня поблизу храму св. Архистратига Михаїла, її очолив єпископ Львівський УГКЦ Ігор ВОЗНЯК. Про це повідомили УНІАН у прес-службі Львівської міської ради.
«Відновлення Української Греко-Католицької Церкви - це відновлення суверенної України та її незалежності. Коли стало можливим відновити Українську Греко-Католицьку Церкву, то багато священників почали повертатися до України. Я переконаний, якби не було відновлення УГКЦ, то не було б і відновлення держави», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.
У своїй проповіді владика І.ВОЗНЯК нагадав часи, коли радянська влада намагалась знищити українську інтелігенцію та духовних осіб, яким доводилось переховуватись.
Опісля літургії відбулася піша хода вірних УГКЦ до Архикатедрального Собору св. Юра у Львові.
Нагадаємо, що 22 вересня у Львові відбудеться концерт популярної музики «З вірою і любов`ю», зібрані кошти від якого підуть на завершення будівництва Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві.