Папа Римський Бенедикт XVI оголосив про скликання спеціальної асамблеї синоду єпископів Римсько-католицької церкви, присвяченої ситуацію на Близькому Сході.

Як повідомляє служба Святого Престолу, запланований форум на тему: "Католицька церква на Близькому Сході - причащання і свідчення - єдине серце і одна душа множинності віруючих". Він пройде з 10 по 24 жовтня 2010 року у Ватикані.

Понтифік заявив про скликання на зустрічі з патріархами і єпископами східних католицьких церков, запрошеними 19 вересня в тронний зал Апостольського палацу Кастель-Гандольфо, в літній папській резиденції. У цій зустрічі взяли участь патріархи Коптської, Маронітської, Халдейської, Мелькитської і Вірменської Церков, а також латинський патріарх Єрусалиму.

Відео дня

Бенедикт XVI запевнив їх в постійній молитовній підтримці. "Коли ми думаємо про світ, думка спрямовується, перш за все, до Святої землі, на Близький Схід", - сказав римський першосвященик і нагадав про своє паломництво в цей регіон, здійснене в травні.

Тематичні синоди єпископів - важливі асамблеї вищого католицького духовенства - проводяться, як правило, щороку. Цього року такий синод пройде з 4 по 25 жовтня і буде присвячений Африканському континенту.