Бенедикт XVI висвятив 12 вересня п`ять нових єпископів в базиліці Святого Петра, передає Благовест-інфо. У своїй проповіді на урочистій месі Папа закликав єпископів «не шукати свого», але зберігати вірність Церкві.

Всі зведені в сан – італійці. Це П’єтро Паролін, досвідчений ватиканський дипломат, колишній заступник секретаря Святого Престолу у з’язках з державами, а з недавнього часу – апостольський нунцій у Венесуелі; Габріеле Джордано Качча, колишній асесор у спільних справах при ватиканському держсекретарі аті, призначений нунцієм в Лівані; Джорджо Корбелліні, заступник генерального секретаря ватиканського губернаторства, призначений головою кадрової служби Святого Престолу; Франко Коппола, призначений нунцієм в Бурунді; і Рафаело Мартінеллі, призначений єпископом міста Фраскаті, що під Римом.

У своїй проповіді Бенедикт XVI назвав три чесноти священнослужителя (у тому числі єпископа): вірність Церкві, розсудливість і доброту. Папа закликав єпископів пам`ятати про те, що Церква їм не належить: «Не приваблюватимемо людей до самих себе, не прагнутимемо до влади, престижу, почестей». При цьому понтифік відзначив, що служитель, вірний Церкві, «не намагається пристосувати віру до віянь часу», але в той же час вірність його «не статична, творча».

Відео дня

Виконані Бенедиктом XVI хіротонії стали другими за часів його понтифікату. Вперше Папа висвячував єпископів в 2007 році.