У вересні цього року Львівська архиєпархія УГКЦ святкує 20-річчя виходу з підпілля. Кульмінацією святкувань стане Архієрейська Божественна літургія, початок якої заплановано на 11.00  20 вересня  поблизу храму св. Архистратига Михаїла у Львові. Як повідомили УНІАН у прес-службі Львівської міської ради, перед початком Богослужіння в усіх храмах Львівської Архієпархії УГКЦ залунає передзвін, який сповіщатиме "осінь відродження Української Греко-Католицької Церкви". Після Богослужіння відбудеться урочистий похід до Архикатедрального Собору св. Юра, а о 18.00 – розпочнеться урочиста академія у Львівській опері.

"20 вересня ми хочемо прийти усією церквою і подякувати Богу за дар свободи УГКЦ. Завдяки живій вірі, яку пронесли ісповідники віри через катакомбну церкву, сьогодні ми маємо можливості, за які варто подякувати", - зазначив у коментарі УНІАН  протоієрей Орест ФРЕДИНА.

Учасників урочистостей організатори просять прийти у вишиванках.

Відео дня

20 вересня також буде репрезентовано документальну стрічку "Спадщина Андрея Шептицького", монтування якої перебуває на завершальному етапі.

Крім цього, 22 вересня УГКЦ запросить львів’ян та гостей міста  на концерт популярної музики "З вірою і любов’ю", який відбудеться на львівському стадіоні "Україна". Усі зібрані кошти від концерту підуть на завершення будівництва Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві, - інформує прес-служба Львівської міськради.