Напередодні початку Церковного нового року (за новим стилем 1 вересня, за старим - 14 вересня – УНІАН) до Львова прибув глава Української Греко-Католицької Церкви Любомир ГУЗАР. Разом із єпископами УГКЦ та міським головою Львова Андрієм САДОВИМ Блаженніший висадив саджанці кулеподібної вишні у парку імені Івана Павла ІІ. Про це повідомили  УНІАН  у прес-службі Львівської міської ради.

Також у прес-службі пояснили, що висаджуючи саджанці вишні, яка вважається символом України, Л.ГУЗАР бажає символізувати початок нового Церковного року. Цією акцією УГКЦ закликає людей шанобливіше відноситися до навколишнього середовища, піклуватись про ближніх та берегти природу.

"Те, що сьогодні Блаженніший Любомир особисто посадив тут дерево, посвятив його, - це дуже хороший знак. І вже від завтрашнього дня ми проводимо тут велику зустріч. Говоритимемо із підрядником про те, щоб облаштовував цей парк - робив доріжки, комунікації, інфраструктуру. За час незалежності в Україні закладалося дуже мало парків, напевно цей чи не найперший. Ми все робитимемо, щоб як найшвидше люди могли відпочивати та насолоджуватися життям у цьому парку", - зазначив міський голова Львова.

Відео дня

.

Довiдка  УНІАН

Парк імені Івана Павла у Львові було відкрито у вересні 2007 року. У 2001 році на місці майбутнього парку - біля Собору Різдва Пресвятої Богородиці, Папа Римський Іван Павло II зустрівся з українською молоддю. Пізніше у парку йому було встановлено пам`ятник.